Navigatie Menu+

Social Media

 

YouTube is een website waar de gebruiker filmpjes kan publiceren, maar in ruil daarvoor YouTube het recht geeft de filmpjes te hergebruiken en te verkopen. De slagzin van de website is YouTube, Broadcast Yourself.

 

Twitter is een gratis internetdienst waarmee gebruikers korte berichtjes van maximaal 140 tekens publiceren. Het is een sociaalnetwerksite waarbij mensen op elkaar kunnen reageren en elkaar kunnen volgen. Veel politici, artiesten, sporters en andere mediafiguren hebben een Twitteraccount.

 

Facebook (voorheen Thefacebook) is een online, gratis sociaalnetwerksite. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Menlo Park, Californië, Verenigde Staten.

Na registratie kunnen gebruikers een persoonlijk profiel aanmaken, vrienden toevoegen, berichten versturen, statussen plaatsen, foto’s posten, video’s delen en notificaties aankrijgen van vrienden die hun profiel updaten. Ook kunnen gebruikers van verschillende groepen lid worden en hun vrienden categoriseren in groepen, zoals “Vrienden van het werk” of “Goede vrienden”.